Spela på liveodds

Vi lever i en värld där sport, matcher och tävlingar pågår dygnet runt, året om. Tack vare internet kan vi idag ta del av väldigt mycket information – direkt när den släpps. Spelbolagen på nätet har på ett väldigt bra sätt kunnat ta tillvara på detta och kan nu erbjuda spel på liveodds.

Frihet med livestreaming och live betting

Många stora matcher och sportevenemang sänds på betal tv-kanaler. Spelbolagen har som en del av deras service börjat med livestreaming. Livestreaming innebär att du kan se matcher eller tävlingar direkt på din spelsajt. Via dessa spelsajter kan du som spelare få tillgång till att se evenemang eller matcher live som du tidigare var tvungen att se på tv. Det gör att du kan se matcher på bussen eller tåget, och samtidigt lägga dina spel. Via din smartphone eller surfplatta kan du uppleva spänningen direkt, och det ger dig friheten att spela när du vill och var du vill.

Många spelbolag har en live betting sida där du kan spela på allt från fotboll till tennis. Sajterna uppdaterar ställningen i matcher och resultaten live. Det gör att du som spelare får information om starttider och spelstopp på olika evenemang löpande, och med stor noggrannhet. För alla matcher och evenemang erbjuds ett antal olika spelmöjligheter. Om det är en fotbollsmatch erbjuds ofta spel på vilket lag som gör nästa mål eller vilket lag som kommer leda matchen i halvtid. Om det är en tennismatch kan det erbjudas vem som vinner nästa game eller nästa set. Till och med hur många servess en spelare gör kan erbjudas som spel. I och med livestreaming kan du nu uppleva matchen eller tävlingen och göra dina egna bedömningar av hur det kommer att gå och vad som kommer hända. Din känsla kan vara avgörande för hur du vill lägga ditt spel.

Så sätts odds

En oddssättare jobbar med att sätta rimliga odds för en match eller en tävling. Om ett lag leder en serie och möter ett annat lag som ligger sist, är det givetvis störst chans att topplaget vinner. Detta vet oddssättarna och sätter därför ett lägre odds på det lag med störst chans att vinna. Grundläggande för odds är att det är låg utbetalning på utkomster med hög sannolikhet, och hög utbetalning på utkomster med låg sannolikhet.

Oddssättarna behöver därför ständigt hålla koll på många olika matcher och tävlingar för att få fram de rimligaste oddsen, samtidigt som spelbolagen vill ha odds som lockar till spel. Oddsen ska därför inte vara för låga, så att de riskerar att skrämma bort spelare som anser att det inte är värt risken. Samtidigt vill spelbolagen heller inte förlora pengar, så därför sätts inte oddsen för högt heller.

På spelsajter kan man ofta välja att spela på odds eller att spela på liveodds. Skillnaden mellan dessa är att liveoddsen förändras under tiden då matchen pågår.

Fördelar med liveodds och livestreaming

En del väljer liveodds och livestreaming för att det höjer spänningen. Andra väljer det för att det ger dem större möjligheter att lyckas i sitt spelande. Ett bettingproffs kan förbereda sig innan matchen genom att läsa på om matchens förutsättningar, och därefter följa matchen live och lägga sina spel. Det har gett spelproffsen goda förutsättningar att höja sina intäkter.

Om det är ett mästerskap i friidrott kan en spelare följa tävlingarna live och se hur det går i försökslopp och kval. Synintrycket är viktigt för en duktig spelare och med hjälp av detta kan spelaren avgöra hur man vill betta i nästa omgång. Kanske en löpare stannar av strax innan målgång, eller kanske en tiokampare ser ut att ha lite sämre form än förväntat. Allt detta kan man nu följa själv med livestreaming.

En del oddssättare på spelbolagen kollar bara av tiderna i försöken, och då kan det vara så att de sätter oddsen efter tider och inte efter hur löparna såg ut att vara i för form. Så spel på liveodds kan vara väldigt framgångsrikt när man kombinerar det med livestreaming.

Så spelar du med liveodds

Om du är intresserad av att spela på liveodds gäller det först att du väljer vilken sport eller tävling som du vill spela på. Om du vill spela på en fotbollsmatch kan det vara en bra idé att välja en spelsajt som erbjuder livestreaming. Så att du kan följa med i matchens utveckling. Under varje match uppdateras antalet spelmöjligheter kontinuerligt, så det gäller att hänga med.

Under stora fotbollsturneringarna som Champions League eller Fotbolls-VM händer det ofta att stora favoritlag möter mindre kända lag. Då är det bra att ha goda grundkunskaper och kanske känna till hur det brukar gå i dessa matcher. Det är ju så att de stora lagen som ofta vinner stora turneringar, de vinner fler matcher än de förlorar. Detta är en anledning till att de blir favoriter. Om en spelare vet att ett lag ofta avgör matcherna i slutet av matchen, kan man nu via spel på liveodds lägga mer riktade spel.

Spelets gång avgör liveoddsen

Ett riktat spel kan vara att matchen kommer att stå oavgjord i halvtid, men att ett lag avgör matchen under andra halvlek. Det kan också vara så att ju längre matchen går och det fortfarande är oavgjort, så ökar oddsen på att ett av lagen ska vinna, och oddsen sjunker på ett oavgjort resultat. Då kan du som spelare avvakta med att lägga ditt spel för att höja upp oddset och på så sätt öka din chans till större vinst.

Det är även bra att ha koll på om ett favoritlag spelar bättre eller sämre på hemmaplan eller bortaplan. Dessutom kan vissa lag spela bättre eller sämre om det börjar regna. Detta gör live betting till en marknad med stora möjligheter för dig som spelare. Precis som tidigare är det oftast de med störst kunskap som gör de största vinsterna. Liveodds ger dig fler möjligheter än det tidigare funnits att bli framgångsrik som bettingproffs.