Tips & Tricks

Något som de spelare som sysslat med betting under en längre tid brukar säga är att det blir ”roligare när man blivit lite mer insatt”. Så där kan man lätt dra slutsatsen att det lönar sig att läsa på lite om det man spelar på och när man själv håller lite koll så blir det mer naturligt vad man ska satsa på. En del av det man kan läsa på om är bland annat, formkurvor på lag under säsongen och enskilda spelares formkurvor. Dessutom kan man sätta sig in lite i hur ekonomin i de olika klubbarna sett ut under året och hur den ser ut nu, om dem köpt nya spelare etc. Eftersom att detta är ganska mycket information att läsa på om så kan det vara bra att inte betta på för många olika sporter.

Vill du bli bettingproffs?

Om du nu sitter och tänker att du verkligen skulle vilja bli ett bettingproffs men inte kan komma på riktigt hur du ska gå tillväga. Då är det egentligen inte svårare än att du föreställer dig att du ska sköta din betting som du skulle sköta ett företag. Skapa ett konto på din bank som du bara använder till betting och balansera det väl. För bokföring på alla dina spel, vinster, förluster och satsningar, då ser du snabbt mönster om det förekommer åt det ena eller andra hållet och kan vända på det. Se till att alltid hålla dig ajour om vad som händer i ”branschen”, på det sättet kan du vara säker på att dina satsningar aldrig blir ogenomtänkta och impulsiva. Skulle du nu göra allt detta så kan vi nästan garantera att du kommer att ha otroligt roligt med ditt spelande och framförallt bli ett riktigt bettingproffs.

Timing

När man sysslar med betting så är det som sagt alltid bra att göra lite research innan man satsar pengar. Det är många sajter och andra spelare som skriver tips om vad man ska spela på och ibland kan man få ett riktigt ”scoop” men i slutändan ska man inte lita på någon annan än sig själv. Det är ju inte deras pengar som du ska satsa utan dina egna och när det handlar om ekonomi står man alltid sig själv närmst. Så gör egen research inför dina satsningar och var noggrann, det kommer att löna sig.

När du spelat ett tag så kommer du snart att märka att timing är essentiell inom betting. Men även om du är helt nybörjare så kan det vara värt att fundera lite kring. Något som ofta inträffar till exempel är att ju närmare i tid man kommer en match eller ett lopp desto lägre blir oddsen på favoriter. Om man har det i åtanke så ser man snart att det kan vara en bra idé att vara ute i god tid med sina satsningar. När det är ett lite ”sämre” lag som istället är en högoddssatsning och inte favorittippat så kan det däremot löna sig att göra sin satsning närmare matchen eller loppet. Alltså är det en hel del som handlar om timing och att således göra rätt satsning i rätt tid. Om du inte förstår hur detta hänger ihop från början så oroa dig inte, det är sådant man lär sig när man har sysslat med spel på betting en tid.