Tips & Tricks

Finns det några speciella tips och tricks när det kommer till livebetting? Absolut, det finns många tips men även en hel del tricks som kan vara nyttiga att känna till. Gällande tips så kan du som spelare få många tips av personer som du känner eller tips som du kanske läser i tidningar eller i media. Kom bara ihåg att skilja på tips och fakta.

Fakta eller antagande

Om en nyckelspelare är skadad så pass att han eller hon inte kan spela kommer detta att påverka hur matchen utvecklar sig. Detta är då fakta som du kan använda som grund när du lägger ditt bet. Om en artikel i en tidning skriver att en spelare är ur form, är detta istället ett antagande, inte fakta.

Vårt tips är att gå på fakta och därefter bilda dig en egen uppfattning. Det är du som ska känna dig trygg med att lägga ditt spel. Självklart kan oddssättare att ha tillgång till samma information som du, och därför kan liveodds förändras. Det är också det som är en del av tjusningen med livebetting.

Andra tips

Som vi tidigare har tagit upp finns det lite olika tips gällande olika sporter och tävlingar. Det genomgående tipset är att hålla dig uppdaterad om hur varje lag i en turnering ligger till. Har laget utvisade eller skadade spelare? Hur har tidigare resultat sett ut? I exempelvis tennis är det återigen viktigt att hålla koll på den enskilda spelaren. Hur är dagsformen och formen i övrigt? Finns det händelser utanför matchen som kan påverka dagens resultat? Ju mer information du har om den aktuella matchens förutsättningar samt tidigare händelser, desto större chans har du att göra ett riktigt bra vad.

Tricks för livebetting på fotboll

Kan man skilja på tips och tricks inom livebetting? Ja, det är möjligt. Ett tips kan du få från någon som inte kan något om liveodds eller livebetting. Ett tricks däremot kan vara en väl beprövad metod, som någon faktiskt vet fungerar. Inom livebetting så kan man förstås aldrig vara helt säker på ett resultat. Däremot kan vissa tricks göra att du väljer de mest rimliga spelen och undviker fällorna. Inom fotboll till exempel finns det vissa tricks som du kan använda för dina beslut.

Rimliga resultat

Ett exempel är att om hemmalaget ligger under i en match finns det stor rimlighet i att de kvitterar och kan ta matchen till ett oavgjort resultat. Publikstöd har ofta en positiv inverkan på fotbollslag. Däremot kan ett underläge med 2 mål ofta leda till att publiken sviker, och därför kan du betta på bortalaget. Samma sak gäller om ett lag pressar på och motståndaren hamnar mycket på egen planhalva, detta ökar chansen för det anfallande laget att skapa nästa hörna. Detta gäller det för dig som spelare att hålla utkik efter.

Var förutseende

Livebetting på de vanligaste sporterna i Sverige handlar om att försöka förutse vad som ska hända härnäst i matcher eller tävlingar. De flesta bettingproffs har skaffat sig mycket erfarenhet kring olika sporter som just de är intresserade av. Det är givetvis också ett tips till den som vill lära sig mer om liveodds och livebetting. Ju fler matcher med ett lag som du har sett, desto större chans att du kan förutse vad som kommer hända. Ett exempel kan vara ett lag som ofta tröttnar i slutet av matcher, eller ett lag som har svårt att vinna ett derby. Laget kan leda matcher, men allt som oftast så kan det ändå leda till förlust. Då gäller det att du har förutsett det, då kan du vinna.

Sportbettingtips

Generella tips inom sportbetting är liknande de som gäller för livebetting. Hitta den sporten som just du vill spela på. Använd fakta och statistik, det stämmer ofta. Skaffa information och erfarenhet. Sprid dina spel, så att du inte riskerar att förlora allt på en match. En del bettingproffs menar att du aldrig ska satsa mer än 5% av din spelkassa på ett enskilt spel. Det gäller att vara kall och inte blanda in för mycket känslor i sitt spelande.

Information på spelsajter

Många spelsajter erbjuder mängder av information och statistik. Med hjälp av det och även sajternas livestreaming kan du som spelare sätta dig in i varje match eller tävling som just du är intresserad av. Spelsajternas experter kan även de ha goda tips på bästa spelen just nu. Använd den information som finns.

Ha roligt!

Det är alltid viktigt att påpeka att betting ska vara roligt. Du ska aldrig känna att du måste spela, det måste finnas en god känsla i att du kan lägga ett spel med gott samvete. Känn efter hur mycket du kan och vill spela för varje vecka eller månad, och håll dig till det. Disciplin och målmedvetenhet kommer att vara viktiga egenskaper om du vill bli bettingproffs. Hoppas alla dessa råd, tips och tricks, kan få dig att utveckla ditt spelande och ta det till nya nivåer. Lycka till!